Lickey Hills: Creative Learning Centre

BA (Hons) Architecture| First Year | Project 6 (Individual Work) | Architectural Landscaping

The Lickey Hills project focussed on narrating a journey through the natural environment before encouraging creative expression from visitors in a sculptural workshop. The inclusion of a tree-top walkway which had a changing form, height and framed certain views was designed to encourage visitors to experience the woodlands in a manner which would not have been possible without such development. It was critical that the chosen materiality ensured that the man-made could blend and transition effortlessly into the natural environment. The design has been based on a radial grid, exploring the existing visitor centre as its epicentre. The underlay of a grid was influenced by researched precedents; more specifically Parc de le Villette by Tschumi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s